Ana içeriğe atla

Varna "Çudnite Skali" Muhteşem Kayalar


"Luda Kamçiya" nehrinin sağ kıyısında ve Asparuhovo köyünün yakınında yer alan "Çudnite Skali", gerçekten çok güzel ve etkileyici kaya kompozisyonuna sahiptir. Keskin, Piramid şeklinde ve uzaktan bakıldığında tahrip edilmiş antik Kaleye benziyorlar. 

Kayalıkların batı tarafı dikey bir şekilde nehre kadar salınıyor, doğusunda ise yüksekliklerini kaybederek muhteşem bir görüntü oluşturuyorlar. Kayalıkların uzunluğu aşağı yukarı 50-60 metre genişliği ise 200 metreyi buluyor. 




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Varna AltınKum

Varna AltınKum Bulgaristanın üç büyük sahil beldesinin en eski olanıdır,   Bulgaristan Karadeniz kıyısında kuzey kısmında yer alır. Türklerin ve Osmanlının etkilerini burada görmek mümkün bu sahil beldesinin eski adı " Uzun Kum " ve Varna Şehir Merkezinden sadece 13 km uzaklığında. AltınKum Bulgaristanın kuzey Karadeniz kıyısındaki en popüler tatil beldesidir. Tabiat Parkı'nın eteklerinde yer alan "AltınKum" yasayla korunmaktadır. 3,5 km uzunluğunda ve 100 metre genişliğinde olan plaj altınsı ve ince bir kum ile kaplı.

Club THE ONE Barı – Varna Gece Hayatı

Küçük, uyut, arkadaş canlısı bir atmosfere sahip ve tüm müzik stillerinin dinlendiği Varna Club THE ONE barı

Doğa fenomeni 'Dövülmüş Kayalar' - Varna

Doğal fenomen "Dövülmüş Kayalar" veya bilinen diğer adlarıyla Taş Orman ve Dikilitaş, Varna şehrinin 16-20 kilometre dışında 7km² bir alana sahiptir. Bu doğa harikası taşlar kompleks boyunca 10 metre uzunluğunda girintili ve girintisiz silindir ve kesik koni şeklinde dağılmış taş parçaları ve bloklarından oluşmuş bir tabiat varlığıdır. "Dövülmüş Kayalar" antik çağlarda kutsal bir yer olarak biliniyordu, ilk olarak 1829 yılında belgelendi ve 2002 yılında da Doğal Park ilan edildi. Tabiatın binlerce yıllık oymasıyla kayalar çeşitli biçimler almıştır, insanlar bu taşları bazen bir taşlaşmış hayvana, insana ve ağaçlara benzetmekteler. Bulgaristan'da "Dövülmüş Taşlar" civarında, Mezolitik Çağına dair Bulgaristan'ın ilk insan hayatı bulguları tespit edilmiştir.